Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

10 Χρόνια καρναβαλίζουμε


10 χρόνια! 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο πατρινό καρναβάλι, της ίδιας ομάδας και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Απίστευτο, δεδομένου ότι αν και είμαστε ακόμα μικροί σε ηλικία, όλοι θα περίμεναν ότι ο χρόνος θα μας φθείρει.
Παρακολουθώ το βίντεο και πέρα από τις πολλές αναμνήσεις που ξεπετάγονται αυθόρμητα, βλέπω κι άλλα πράγματα. Βλέπω μια πολύ ωράια, προτότυπη και καρναβαλική προσσέγγιση ενός πυροσβέστη με τη "μάνικά του", έναν επίσης ωραίο και ευφάνταστο καπετάνιο-μάγειρα, στο ίδιο group μια χαρούμενη και ζωηρή αποτύπωση θαλασσοπόρου παλιάς εποχής στη γυναικεία εκδοχή, ένα ζεύγος στολών για βραβείο -τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ποιότητα- στο Δον Κιχώτη, μια καρναβαλική πρόταση για τους πιγκουίνους με ζωηρά χρώματα στο BeCool, χαρούμενο και φωτεινό το Carousel μας... βλέπω πολλά!
Ποτέ δεν είχε νιώσει μια γυναίκα περισσότερο θυληκή όσο φορόντας τη στολή του Δον Κιχώτη ξέροντας ότι κυκλοφορεί στην Πάτρα με την καλυτερη στολή. Οι άντρες συνηθισμένοι να φορούν "συμπληρωματικές" στολές, στα Captain Cook - ΠΥΡαχτήρια και Marco Poupoulo πήραν πρωταγωνιστικό ρόλο!
Βλέπω ότι οι στολές που φορούν τα παιδιά στην παρέλαση δε διαφέρουν σε τίποτα από τις πρωτότυπες, βλέπω στέκια πανέμορφα και φτιαγμένα με μεράκι που με την αισθητική τους αλλά και με την κόσμια λειτουργία τους αποτελούν διαφήμιση του καρναβαλιού μας, βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει και και περνάει καλά.

Εσείς που μας έχετε κάνει την τιμή να συμμετάσχετε μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, ξέρετε ότι έχουμε στην καλύτερη οργάνωση, ξέρετε ότι 7 συνεχόμενα χρόνια σας κρατάμε ενήμερους για τα πάντα μέσα απο το ίντερνετ και τα blog μας, ξέρετε ότι θα φορέσετε την καλύτερη στολή, ξέρετε ότι θα περάσετε καλά, ξέρετε τους λόγους για τους οποίους δεν μας αλλάζετε!

Ολοκληρώνοντας την mini-ανασκόπηση των προηγούμενων ετών που έγινε με αφορμή το βίντεο, να τονίσω ότι στις παραπάνω λέξεις αποκαλύπτονται μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η ομάδα 10 χρόνια πρωταγωνιστεί στο πατρινό καρναβάλι. Ωραία τα παλιά, τα ζήσαμε, τα θυμόμαστε, καλύτερα όμως αυτά που έρχονται!

Πατρινό καρναβάλι 2013 - Δεν δίνουμε τον πυρετό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου